Bygg

Förädla lägenheten genom att bygga balkong

Du som vill njuta av solen utan att lämna din lägenhet ska definitivt överväga att bygga balkong. Fördelarna med en uteplats intill bostaden är mycket stora.

Finns det någonting som slår känslan av att dricka sitt morgonkaffe utomhus? Eller att ta kvällsöl i den ljumma kvällssolen efter en stekhet sommardag? Ja, det där är förenat med lyxen för de som bor i hus med en trädgård kanske många tror. Men vad skulle du säga om det vore möjligt även för dig som bor i lägenhet?

Det är möjligt. Men det krävs kanske att du bygger en balkong till din lägenhet om du inte redan har en. Ett stort projekt måhända, men gosse vad det kommer att vara värt det när du väl sitter där i solen med en uppfriskande dryck i handen. Att kunna gå ut – och få vara i fred – ska verkligen inte underskattas.

Bygga balkong – oväntad fördel

Många fördelar med att bygga balkong är naturligt relaterade till sommarsäsongen. Men faktum är att du även kan ha stor nytta av din balkong under vinterhalvåret när det kanske är för kallt för att använda den – trots att den inte är inglasad.

Balkongen kan nämligen fungera som en bra förvaringsplats. Saker som du inte vill ha i lägenheten, som till exempel gamla växter, någon möbel eller illaluktande filtar, kan gärna få ligga på balkongen några månader under vintern för att komma “ur vägen” så att du slipper se dem. Till dess att du har möjlighet att slänga dem på tippen, förstås.

Läs mer om att bygga balkong, gå till denna sida: https://www.byggabalkong.org/