Annat

Lyckan gjord med konstis

Det är inte alltid som det är möjligt att spola och på så vis skapa en isbana för barnen att spela hockey på. Då finns det möjlighet att ta hjälp av konstis.

Barnen på den lilla orten hade svårt med att hålla hockeysäsongen igång. De hade inte råd med en ishall och dyra maskiner. Därför fick barnen och även vuxna åka till grannkommunen för att träna. Något som gjorde det svårt att få till tillräckligt med träningar. För att inte tala om matcher.

Nu hade föreningen fått information om något som kallades konstis. Det var en artificiell is som skulle vara lätt att underhålla och inte kräver vare sig el eller dyra maskiner. Det kändes nästan för bra för att vara sant och mötesdeltagarna undrade givetvis om de fått all information om saken.

Konstis blir succé

Efter att Erik i styrelsen förklarat hur det fungerade var alla eld och lågor. Kanske kunde de få tillräckligt med timmar för att bli riktigt bra och komma upp i serien. De bad honom att ta reda på mer och få fram ett kostnadsförslag, något som han ordnade fram redan till nästa möte där konstis beställdes.

Det var en fröjd att se barnen när de för första gången fick prova den nya isrinken. Den hade kommit precis lagom till säsongsstarten för träning och alla var överlyckliga. En annan som var lycklig var den som skulle ansvara för konstisen. Det var enkelt och tog inte mycket tid i anspråk. Bara dammsugning, våttorkning och att skotta bort snön när den kom.